Proiectul

Solutia inovatoare a proiectului parentbank

parentbank – „Enhancing the social inclusion of low income single parents”este un proiect Erasmus + Parteneriate Strategice in Educatia Adultilor, finantat de Comisia Europeana prin A.N.P.C.D.E.F.P.

Are o durata de 2 ani (2019-2021)
Numarul proiectului: 2019-1-RO01-KA204-063798

Proiectul vizeaza facilitarea integrarii pe piata muncii a parintilor singuri cu venituri mici, prin promovarea accesului acestora la servicii de ingrijire a copiilor si la alte tipuri de servicii pe care acestia si le-ar putea permite prin intermediul bancii de timp (furnizarea de servicii unul altuia) si prin dezvoltarea competentelor si spiritului antreprenorial, care le poate imbunatati statutul de angajare.

Ce reprezinta 

banca de timp?

TiBanca de timp reprezinta un sistem de tranzactionare bazat pe reciprocitate in care orele sunt moneda. Este o forma de moneda comunitara, care permite unei persoane care are o abilitate sa tranzactioneze ore de lucru cu cineva cu un alt set de abilitati, fara sa se schimbe bani.

Obiective

Sa sprijine parintii singuri cu un nivel scazut de calificare / abilitati pentru a le favoriza angajabilitatea.

Extinderea competentelor profesionistilor, care sprijina parintii singuri, in predarea abilitatilor de numeratie, a abilitatilor antreprenoriale si digitale.

Incurajarea parintilor singuri cu un nivel scazut al competentelor/calificarii sa-si dezvolte si sa isi imbunatateasca competentele de alfabetizare, numeratie, digitale si de antreprenoriat

Promovarea accesului parintilor singuri cu venituri mici la servicii de  ingrijire a copiilor si la alte servicii prin banca de timp, ceea ce poate sustine intrarea lor pe piata muncii sau formarea ulterioara

Rezultate Intelectuale

Un program de pregatire pentru profesionistii care sprijina parintii singuri, in predarea alfabetizarii, numeratiei,  abilitatilor antreprenoriale si digitale. Aceast rezultat intelectual va permite profesionistilor sa ofere instruire si sprijin personalizat parintilor singuri in dezvoltarea acestor abilitati si competente cheie, pentru a le incuraja angajabilitatea si dezvoltarea socio-educationala si personala (ceea ce le va spori inclusiv incluziunea sociala).

Un program de formare pentru sprijinirea alfabetizarii, numeratiei, competentelor digitale, simtului initiativei si abilitatilor antreprenoriale ale parintilor singuri cu un nivel scazut de calificare. Prin aceast rezultat intelectual, cursantii vor avea ocazia sa se implice in invatarea care face referire la sarcini, cariere si experiente din lumea reala, care le poate oferi o intelegere mai profunda a conceptelor si dezvoltarea capacitatilor de gandire critica, comunicare, colaborare si creativitate.

Un ghid pentru elaborarea unui plan de afaceri al bancii de timp si a strategiei de sustenabilitate dezvoltata. Aceast rezultat intelectual va permite crearea si conducerea unei banci de timp online de catre parintii singuri instruiti, precum si cu ajutorul sprijinului altor parinti singuri interesati sa dezvolte si sa sustina o astfel de initiativa.

Pilotarea unei banci de timp online a parintilor singuri. Parintii singuri vor putea schimba tot felul de servicii, pe care poate nu si le pot permite, permitandu-le sa se intoarca la munca sau la formare si sa gaseasca un loc de munca mai bun.

Aceasta strategie va permite parintilor singuri implicati in administrarea bancii de timp online sa efectueze actiuni de constientizare / informare pentru a-i motiva pe colegii lor sa se implice activ in comunitatile bancilor de timp online si / sau sa isi imbunatateasca gradul de alfabetizare, numeratie, abilitati digitale si / sau antreprenoriat prin e-learning.